Hair.no Norges bedste hår og mode portal


banner


dotted_line


Wella er en førende leverandør af hårplejeprodukter til frisøren. De udvikler hele tiden nye produkter i tæt samarbejde med frisørerne.

Tigi består av 5 produktserier: Bed Head til de motebevisste, innovative og unge. Catwalk til de klassiske, elegante og stilfulle. S-factor, som er en luksus hårpleieserie. Love peace and the planet og sist, men ikke minst Rockaholic.AL - tlf.: 800 84 944

Nå består FUDGE merkevaren av over 100 produkter og kan konkurrere i alle kategorier.

Schwarzkopf har flere forskellige produktlinjer både hvad angår hårpleje og styling, og til forskellige hårtyper og problemer.

NIOXINs hårplejeserie behandler hovedbunden og hårstrået og optimerer derigennem tykkelsen af håret.Med Sassoon Professional har Sassoon Creative Team udviklet en holistisk serie af hårpleje og stylingprodukter som lever op til Sassoons filosofi om at arbejde med hår i dets naturlige tilstand.Sebastian har adskillige hårpleje og stylingserier, til forskellige hårtyper, personligheder og behov.

System Professional tilbyder individuelle hårplejeprodukter til udvalgte saloner over hele verden.


 
Ekspert spørsmålet   Del på Facebook

Tips en venn

Endre farge fra lys til mørkere

Hei!Jeg er nå mellomblond, men har en ganske mørk "gråfarge" i håret til vanlig. Pga slitasje ønsker jeg nå å farge håret mørkt. Problemet er at jeg har gjort dette tidligere hos frisør, men håret mitt tar ikke fargen skikkelig. Det blir derfor veldig fort blast og rødt. Jeg lurer derfor på om håret vil holde bedre på fargen om jeg farger det gjentatte ganger i begynnelsen, for å deretter bruke glansvask oftere.Håper du kan svare meg!Mvh Kristine Vik AndresenHei KristineNår håret er skadet og porøst fordi det er lysfarget/bleket sitter ofte farge pigmentene dårlig i håret. Det er også vanlig at håret lett får en ujevn farge når man skal gå fra lys til mørk fordi hårets porøsitet varierer ut i fra skadene. Farge endring fra lys til mørk krever ofte 2-3 runder med farge behandling før den sitter. Er håret veldig lyst og har en kald tone, mangler det pigmenter som også gjør at fargen ikke sitter godt. Når man skal gå fra lys til mørk anbefaler jeg at man velger seg en farge som er litt varm, den sitter bedre i håret og håret ser sunnere ut. Velger man en helt kald "komune grå" tone, kan håret bli litt grønn, grått og se veldig matt og livløst ut.

For et optimalt farge resultat anbefaler jeg følgende:

1.Starter med å reparere håret før du farger det. Det vil si at du kjøper en god reparerende hårkur som inneholder proteiner, bruk denne 1-2 ganger pr.uke i ca 1 måned før du skal farge håret. Dette vil gjøre at fargen sitter beder.

2.Farger du håret hos frisør kan det anbefales at håret forpigmenteres for å tilføre varme pigmenter slik at fargen sitter bedre og deretter farge håret med ønsket farge. Alternativt kan man farge først med en tone litt lysere og litt varmere enn ønsket og deretter sette ønsket farge over. Farger man håret mange ganger etter hverandre, kan håret bli overpigmenter, for mørkt og matt.

3. For å vedlikeholde fargen er det viktig at man bruker farge bevarende shampoo og conditioner. Kur håret 1-2 ganger i uken med reparende kur eller farge bevarende kur.

4. Mellom hver farging kan det være en ide å bruke shampoo med farge pigmenter ca 1 gang pr.uke. Eller en lett glans vask, som for eksempel Wella Color Fresh (kan kjøpes hos enkelte frisører). Color Fresh kan brukes 1-2 gang pr.måned.Å endre farge fra lyst til mørkt kan være et tidkrevende prosjekt og det tar gjerne noen måneder før man føler at fargen blir perfekt. Her anbefales en god dose tolmodighet ;) og hårkur.

Du spør om du kan farge håret gjentatte ganger i begynnelsen, for å deretter bruke glansvask oftere. Svaret er at flere runder med farge oppå hverandre kan gi et ujevnt og matt resultat fordi håret har forskjellig porøsitet. Typisk kan være at det blir en farge i bunnen der du har naturlig ufarget hår i utgangspunket, mellompartiet får en fin farge og spissene blir matte og overpigmenterte. Se trinnene over for anbefalt fremgangs måte.

Jeg ønsker deg lykke til med farge endringen.

Vennlig hilsen

Elin Beatrice
 
Ekspert spørsmålet
Elin Beatrice Nøstvik

Elin Beatrice Nøstvik

Elin Beatrice Nøstvik 

Hår ekspert.

Ekspert på hår, hårpleie, hodebunn og styling. 

Jobber som Learning Manager og reiser rundt i hele landet som kursholder.

Har over 10 års erfaring fra bransjen som frisør og har jobbet med brud, mote, foto, reklame,  og  Oslo Fashionweek / København Fashionweek

 

Kan svare på spørsmål om hår, hodebunn og hårstyling.

 


Spør din egen ekspert Klikk her

E-post
passord
Husk passord
Navn
E-post


Hairworld

Striper
Sølvfarge
Hjemmefarging
RØD/BRUN
Ombre
Nyt spørgsmål
Striper
Extensions

Adam og Eva
Nikita Hair
H2 Frisør
Adam og Eva
Nikita Hair
Adam og Eva
Blow Hairdressing
Nikita Hair
Nikita Hair
Dugg
Adam og Eva
Adam og Eva
Studio Alf
Nikita Hair
Nikita Hair
Inch Frisør
Nikita Hair
Nikita Hair
H2 Frisør
Auster Salon & Academy
H2 Frisør
Studio Alf
Hommelvik Frisørsenter
Auster Salon & Academy
Loud Hair
Tina Beate Ramsvik
Tina Beate Ramsvik
Hår Ekspert
Spør

Elin Beatrice Nøstvik
Elin Beatrice Nøstvik
Hår Ekspert
Spør

Charlotte Granlund
Charlotte Granlund
Hår Ekspert
Spør

Kathrine Speikland
Kathrine Speikland
Hår Ekspert
Spør

Tina Holm
Tina Holm
Hårtap og hodebunns problemer
Ekspert
Spør